Začinjeni praznični piškoti


Ni lepšega kot vonj po sveže pečenih in zimsko začinjenih piškotih, ki dom napolnijo s toplino in veselim pričakovanjem praznikov. 

Da bo tudi pri tebi zadišalo po praznikih, s tabo danes delimo odličen recept za naše najljubše praznične piškote, ki ne vsebujejo glutena, mleka in jajc in so zato primerni tudi za alergike. 

ZAČINJENI PRAZNIČNI PIŠKOTI

Sestavine:
  • 1/2 skodelice bio rastlinske margarine Alsan
  • 6 jušnih žlic bio kokosovega sladkorja Biona
  •  3 žlice bio kakava v prahu 
  • 1/2 bio banane (pretlačite z vilico v gladko kašo)
  • 1 jušna žlica bio temnega agave sirupa Biona 
  • 1 skodelica bio polnozrnate ajdine moke brez glutena Amisa
  • 1 skodelica bio mletih mandljev 
  • 1,5 jušne žlice bio koruznega škroba
  • 1/2 čajne žličke bio kardamoma v prahu
  • 1 čajna žlička bio ingverja v prahu 
  • 1 čajna žlička bio cejlonskega cimeta v prahu 
  • 1/2 čajne žličke bio vanilije v prahu
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
Priprava:
V posodi zmešajte margarino, kokosov sladkor, banano in agave sirup. V drugi posodi zmešajte moko, mlete mandlje, sodo bikarbono, začimbe in koruzni škrob. Nato združite sestavine med seboj in postavite pripravljeno maso v hladilnik za 1 uro.
Oblikujte kroglice in jih pecite na 180 stopinj Celzija približno 13-16 minut. Lahko jih okrasite s temno čokolado, suhim sadjem, kokosovim čipsom itd.

 Vse sestavine za pripravo, razen banan, najdeš v Mamaterri.

 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.