Slani mafini iz korenčka in bučk

Sestavine:
  • 250g pšenične bele moke Vila Natura
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 3 čajne žličke pecilnega praška Werz
  • 1 čajna žlička soli
  • 250ml sojinega mleka NaturGreen
  • 125ml ekstra deviškega oljčnega olja Sottolestelle
  • 1 jušna žlica jabolčnega kisa
  • 1 srednja bučka, naribana in ožeta
  • 2 manjša korenja, naribana
  • 50g cheddar sira, naribanega (lahko uporabite tudi veganskega)
  • 1 zvrhana pest sveže nasekljanega timijana
  • pest sončničnih semen NaturGreen
Priprava;
  • Pečico segrejte na 200 °C (180° z ventilatorjem) in z malo olja premažete pekač za mafine.
  • V veliko skledo dodajte navadno moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in morsko sol. Z mešanjem združite suhe sestavine.
  • Naredite majhno jamico in dodajte sojino mleko, oljčno olje in jabolčni kis. Mešajte, dokler se vse sestavine dobro ne povežejo in dobijo lepljivo teksturo. V testo vmešanje naribane bučke, korenje, sir in timijan.
  • Zmes za mafine enakomerno razdelite v pekač za mafine in na vsak mafin postresite sončnična semena. Pecite 20 minut ali dokler v sredino mafina ne vtaknete nabodala ali noža in ga odstranite brez ostankov.
  • Po končanem pečenju vzemite pekač za mafine iz pečice in jih pustite stati 5 minut, da se ohladijo, preden jih postrežete.
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.