Proteinska bowla s čičeriko in črnim fižolom

Napolnjena s celo barvno paleto zelenjave in bogata z vlakninami vas zagotavlja dolgotrajno sitost in zadovoljstvo.

Sestavine:
  • 1 čajna žlička Biona kokosovega olja
  • 120g narezanega sladkega krompirja
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke črnega popra
  • ½ čajne žličke kumina
  • ½ čajne žličke čilija v prahu
  • ½ čajne žličke česna v prahu
  • 1 pločevinka Biona bio črnega fižola
  • 1 pločevinka Biona bio čičerike
  • Avokado
  • 3 skodelice špinače
  • 2 žlici rastlinskega napitka
  • ¼ skodelice rdeče paprike
  • 2 žlici narezane čebule
  • 2 stroka česna
  • Cezarjev veganski preliv za solato Harmonica
Priprava:
Pečico predhodno segrejemo na 200°C. ½ čajne žličke Biona kokosovega olja razporedimo čez narezan sladki krompir. Dodamo sol, črni poper, polovico česna v prahu, kumina ter čilija v prahu. Pecite 20 minut oziroma toliko časa, da bo sladki krompir hrustljav (odvisno od velikosti narezanega sladkega krompirja).

Med tem, ko se sladki krompir peče, segrejte ponev na srednji temperaturi in razstopite ½ čajne žličke Biona kokosovega olja. Dodajte čičeriko in črni fižol iz pločevinke ter dodajte preostalo polovico začimb (sol, poper, kumin, čili in česen v prahu). Segrevajte 5 minut, dokler čičerika ne postane nekoliko hrustljava. Vsebino ponve prestavite na krožnik.
V isto ponev dodajte špinačo, rastlinski napitek, rdečo papriko, čebulo in dva stroka česna. Premešajte ter pokrito kuhajte 5 minut.

V skodelico dodajte enako količino vseh sestavin, prelijte s cezarjevim veganskim prelivom za solato, premešajte in uživajte.
 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.