Sestavine:
Podlaga:
Nadev (krema):
Malinov preliv:
Priprava:
Podlaga
Indijske oreščke in datlje odcedi in jih zmešaj v blenderju ali multipraktiku, dodaj olje, sol in vanilijo.
Zmes dobro premešaj, da dosežeš rahlo lepljivo konsistenco.
Maso enakomerno razporedi po dnu pekača in jo temeljito potlači. Postavi model v hladilnik.
Nadev
Odcedi oreščke, v blenderju jih zmešaj z ostalimi sestavinami (kokosovo mleko, sladilo, limona, vanilija, sol) do gladke kreme.
Kremo nežno zlij na ohlajeno podlago. Torto postavi nazaj v hladilnik, da se strdi – vsaj 2 uri, najbolje čez noč.
Malinov preliv
Maline segrej skupaj s sladkorjem/agava sirupom do nežnega vrenja, nato pusti rahlo vreti minuto.
Če uporabljaš agar, ga dodaj takoj, da se stopi, nato kuhaj še minuto.
Preliv ohladi na cca 50 °C in ga nežno razporedi po vrhu torte.
Torto ponovno postavi v hladilnik, da se plasti povežejo (agar se strdi pri približno 40 °C).
Okraševanje in postrežba
Okras: sveže maline, dekorativni listki mete in kokos.
Postreži ohlajeno– idealno narejene dan prej za najboljšo strukturo in okus.