Ob začetku novega leta podarjamo ZDRAVJE: -15% popust na VSA PREHRANSKA DOPOLNILA iz ponudbe

Ker je začetek novega leta čas, ko večina izmed nas obljubi samemu/i sebi,da bo to leto bolje poskrbel/a za svoje zdravje in počutje ter glede na čas in razmere, v katerih se nahajamo sedaj, smo se v Mamaterri odločili, da vas razveselimo s
-15% popustom na vsa dopolnila k prehrani.

Kot pove že samo ime, gre za dopolnila k naši prehrani; osnova za dobro počutje in zdravje pa je še vedno raznovrstna in polnovredna prehrana.

V tem času, ko so viroze in gripa v polnem zamahu, je še toliko bolj pomembno, da poskrbimo za svoj imunski sistem.   

Nekaj priporočil:

GIBANJE IN SVEŽ ZRAK


Vsakodnevno namenite nekaj časa (vsaj pol ure) gibanju na svežem zraku. Pri tem bodite pozorni na svoje dihanje. Ko postojite na soncu, nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite in opazujte, kako se bo vaše telo ob tem napolnilo s kisikom in obenem tudi sprostilo.

Ob tem imejte v mislih, da se v zimskem času ne lotevate preveč intenzivnih vadb. Tradicionalna kitajska medicina uči, da je zima čas, ko se naše energije nekoliko "zaprejo", je čas ko se naš bioritem upočasni in je zato treba poskrbeti za zmerne vadbe in dovolj kakovostnega počitka ter spanja. S tem se bo naše telo odpočilo in pripravilo na pomladni in poletni čas, ko bomo ponovno bolj aktivni.

PREHRANA

V zimskih mesecih je priporočljivo, da čim manj posegamo po hladnih živilih oziroma živilih direktno iz hladilnika. Naše telo moramo zaradi zunanjih hladnih temperatur namreč ogreti, ne pa vanj vnašati dodatnega "hlada".

Namesto po jogurtih, sirih in ostalih živilih, ki jih za zajtrk hranite v hladilniku, tako raje posezite po toplih kašah, gresih, mueslijih s pogretim mlekom, sadnih kompotih...

Sama sem velika ljubiteljica prosene kaše - moj najljubši recept za kremno proseno kašo s karameliziranimi jabolki in mandljevim maslom najdete tukaj.
Poskrbite, da boste čez zimo uživali čim več lokalno pridelanih živil - ajdovo kašo, z vitamini bogato kislo zelje in repo, pečeno bučo, radič.... 

Sedaj, ko so virusi močno na pohodu, se izogibajte sladkarijam, saj sladkor šibi naš imunski sistem. Prav tako uživajte čim manj mlečnih izdelkov, ki sluzijo naše telo in se izogibajte močnim obrokom zvečer.

Priporočljivo je, da naj bi zadnji obrok imeli do 18.ure - ta naj ne sestoji iz kruha, testenin...če že, je riž in nekaj beljakovinskega boljša izbira.

Če zaradi vsakodnevnih obveznosti ne morete zadnjega obroka imeti ob 18h, pa glejte da si boste potem pripravili kakšno juho, radič s fižolom ali malo toplega krompirja...skratka, nekaj kar bo lahko za vašo prebavo.

Zavedati se namreč moramo, da je naš organizem narejen tako, da največ hranil potrebuje v dopoldanskem in zgodnje popoldanskem času, saj smo takrat najbolj aktivni in hranila potrebujemo za energijo za dnevne aktivnosti pred nami. 

Bolj, ko se bližamo večeru, manj hranil potrebujemo, saj se naše telo pripravlja na počitek in obnavljanje celic.

Vsekakor odsvetujemo, da jeste med 9. in 11. uro zvečer, saj je takrat naš organizem najbolj usmerjen v obnavljanje. Če jemo pozno, naše telo vržemo iz bioritma; naše telo se tako ukvarja s presnovo, namesto da bi se ukvarjalo z obnovo. Vse to ustvarja zakisanost telesa in šibi naš imunski sistem.

Kar je sladkega (tudi sadje) uživajte v dopoldanskem in zgodnje popoldanskem času, vsekakor pa sladkarije črtajte iz večernih ur.

Če bomo upoštevali le nekaj teh preprostih smernic, bomo poskrbeli za dober imunski sistem, se izognili kandidi in zakisanosti ter občutili bistveno več energije.
 

VODA, VODA, VODA


Hidracija je tudi v zimskem času zelo pomembna. Seveda v zimskih dneh radi posegamo po čajih, vendar vam bolj kot čaje svetujemo vsaj 2.5 litra tople vode na dan. Voda je in bo ostala najbolj pomemben vir hidracije za naše telo.


PREHRANSKI DODATKI (SEDAJ VSI -15% CENEJE)


Ob upoštevanju nekaj preprostih smernic, o katerih smo govorili danes, pa gre glede na naš življenjski stil razmisliti tudi o dodatkih k prehrani, ki bodo dodatno podprli naš imunski sistem.

Danes bi te radi razdelili na dodatke, ki jih je ob neredni ali neraznovrstni prehrani dobro vključiti v svoj vsakdan ter SOS dodatke, ki vam bodo pomagali ob prehladnih nevšečnostih. 

Med pomembne SOS dodatke domače lekarne v teh dneh sodijo:

- Betaglukan z vitamini C, D in cinkom. Več o njem si preberite tukaj.

- Kvercetin. Več informacij in zakaj vam ga priporočamo, najdete tukaj.

- Kvaliteten C vitamin. Ponudbo izbranih C vitaminov najdete tukaj.

- Sirup črnega bezga. 100% naraven in brez sladkorja, naravna pomoč pri gripi, kašlju...poiščite ga tukaj.

- Cink - nepogrešljiv za normalno delovanje imunskega sistema. Za izbiro kliknite tukaj.

- Česen in hren kompleks. Več o njem si preberite tukaj.

- Daily strenght probiotiki za krepitev sedeža imunskega sistema. Z več kot 20 miljard probiotičnih kultur na kapsulo. Najdete jih tukaj.

Vsi so vam sedaj na voljo s 15% popustom.

V kolikor vam zaradi dnevnih obveznosti zmanjka časa za raznovrstno prehrano, pa velja razmisliti tudi o kakšnih dodatkih multivitaminov, vsekakor pa v zimskem času vitamina D. 

Ponudbo D vitaminov najdete tukaj. Izbira je res široka, vse od Viridian, GG, Holistic, Better you v ustnih pršilih, liposomskih D vitaminov, mikroenkapsuliranega D vitamina....

Pri izbiri smo vam z veseljem na voljo za dodaten nasvet in strokovno svetovanje.

-15% popust velja v naši fizični trgovinici Mamaterra v Kamniku in spletni trgovinici.
Za spletne popuste kliknite tukaj.  

Želimo vam zdrave zimske dni in upamo, da vam bodo tokratni popusti prišli kaj prav.

vaša Mamaterra


 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.