Fržkovi namazi so vsestranski - primerni za zajtrk, malico, kosilo, večerjo ali prigrizek, odlični kot priloge, na kruhu, ali pa kar na žlico. Namaz s suhimi paradižniki - paradižniki in oljčno olje, z eno besedo - mediteran. Tale namaz vam ga pred oči pričara v kateremkoli letnem času. Še posebej se poda k polnozrnatemu kruhu s semeni.
Fržek je slovenska znamka, ki izdeluje naravne, veganske in zero-waste prehrambene izdelke na osnovi fižola (in zdaj tudi drugih stročnic). Iz fižola izhaja ime Fržek in njihov prikupen logo v obliki fižolčka, z njim pa so tudi začeli svojo pot in ustvarili svoje prve izdelke - namaze.
Zakaj fižol? Ker je hranljiv (dober vir beljakovin in vlaknin ter kompleksnih ogljikovih hidratov z nizkim glikemičnim indeksom), ima blag okus in zato omogoča kombiniranje in ustvarjanje različnih okusov, ker uspeva v Sloveniji in je zato mogoča lokalna dobava in ker ima nenazadnje odlično mazljivo teksturo, popolno za namaze.
Sestavine:
Fižol, suhi paradižnik, oljčno olje, voda, sol. Lahko vsebuje sledi soje, glutena in oreščkov.
Shranjevanje
Hraniti v hladilniku in po odprtju porabiti v treh dneh.
Povprečna hranilna vrednost na 100g:
Energijska vrednost 741 kJ / 177 kcal
Maščobe 11,0 g
Od tega nasičene 1,5 g
Ogljikovi hidrati 16,0 g
Od tega sladkorji 7,4 g
Prehranske vlaknine 4,4 g
Beljakovine 4,6 g
Sol 1,2 g