Kremna prosena kaša s karameliziranimi jabolki in mandljevim maslom s cimetom

Pozimi se je pri zajtrku dobro izogibati hladnih živil iz hladilnika. Poskusite tole kremno proseno kašo s karameliziranimi jabolki in mandljevim maslom s cimetom, ki bo pogrela vaše želodčke in dušo.

Prosena kaša v sebi resnično skriva pravo bogastvo hranil in je lokalno pridelano živilo, torej živilo iz našega okolja, ki so ga uživali že naši predniki. Na naše telo deluje bazično in med drugim pomaga trebušni slinavki pri uravnavanju krvnega sladkorja. Skupaj s cejlonskim cimetom je odlična kombinacija za vse nosečnice, ki morajo v nosečnosti paziti na krvni sladkor ali se srečujejo z nosečniško sladkorno. 

Prav tako pa prosena kaša zaradi bogate vsebnosti silicija blagodejno vpliva na krepke in močne lase ter nohte. Zagotovo živilo, ki vam ga toplo priporočam, da ga vključite v svojo prehrano.

Sestavine (za 1 osebo):
  • 1/3 skodelice bio prosene kaše Vila Natura
  • 4 skodelice (v meri 1/3 skodelice) vode
  • 1 žlica bio chia semen Naturgreen
  • 1 merica Sunwarrior nesladkanih proteinov
  • 1 dcl sojinega napitka s kalcijem NaturGreen
  • 1 bio jabolko
  • 1/3 čajne žličke bio cejlonskega cimeta v prahu
  • 1/4 čajne žličke bio klinčkov v prahu
  • 1 jušna žlica bio kokosovega sladkorja Naturgreen
  • 1/2 čajne žličke kokosovega masla ali Naturli masla
  • 1 jušna žlica mandljevega masla s cimetom in vanilijo



Priprava:
V manjši posodi skuhajte proseno kašo, ki jo prej dobro operite. Proseno kašo skuhajte v vodi v razmerju 1:4. Ko je prosena kaša kuhana, dodajte sojin napitek oz. rastlinski napitek ali mleko po želji ter dobro pomešajte. Dodate še 1 merico Sunwarrior proteinov po vašem izboru (jaz uporabljam nesladkane in brez okusa, saj v nosečnosti še posebno pazim na sladkor). Za obogatitev kaše z omega 3 maščobami jaz dodam še žlico chia semen, ki so bogata z Omega 3 maščobnimi kislinami in kalcijem.

Na kokosovem maslu ali navadnem maslu popražite na kocke narezano jabolko, ki ga začinite s cimetom in klinčki v prahu. Za karamelni priokus bo poskrbel kokosov sladkor, ki ga jaz rada uporabljam za sladkanje jedi, saj je sladilo z nizkim glikemičnim indeksom.

V posodico dajte skuhano proseno kašo, karamelizirana jabolka, za piko na i hranljivosti obroka pa še jušno žlico mandljevega masla s cimetom in vanilijo.

Obrok je resnično nasiten in vas bo ne le pogrel, temveč tudi napolnil z energijo za dan pred vami.

Vse sestavine za pripravo seveda dobite v Mamaterri.  

 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.