Ideja za popestritev jutranjih zajtrkov

Se vam zdi, da se vaši zajtrki ponavljajo? Imate občutek, da pri zajtrku vse prevečkrat posežete po kruhu in si želite bolj raznolike in hranilne jutranje obroke?

Danes z vami delim enega izmed mojih najljubših zajtrkov - proseno kašo. Čeprav se marsikomu ob misli na proseno kašo ne poraja v mislih nič slastnega, bi vam danes rada predstavila mojo jutranjo proseno kašo, ki navduši tudi najbolj zahtevne.

Že nekaj časa, vse od kar se posvečam naturopatiji, skušam čim bolje upoštevati svoj bioritem. Uvedba sladkega zajtrka našemu telesu še kako prija, saj smo zjutraj aktivni in vemo, da se sladkor pretvori v energijo, ki nam da zagona za nov dan pred nami.

Ob tem ne mislim, da je priporočljivo uživati rafinirane sladkorje, sladke pijače ali prekomerno sladkana živila. Priporočam vam, da posežete po zdravih sladkorjih, takšnih kot vam jih bom predstavila danes.

Prosena kaša je res super za začetek dneva, saj odlično podpre našo vranico in slinavko ter tako blagodejno deluje tudi na naš krvni sladkor. Uživanje prosa, predvsem rjavega, se priporoča tudi vsem, ki imate težave z izpadanjem las in lomljivimi nohti, saj je proso neprecenljiv vir silicija.

In kako zapakirati proseno kašo, da bo res okusna in jo bodo z veseljem jedli tudi naši najmlajši?

Jaz jo skuham na vodi (kuham jo približno 20 minut, nato pa pustim še nekaj časa, da proso lepo "nabrekne"). Nato jo zalijem s kokosovim mlekom (v kolikor želite bolj kremno varijanto, lahko uporabite rastlinsko kremo oz. smetano za kuhanje). Sladim jo z datljevim sirupom Biona, ki proseni kaši doda nežen sladek priokus in je med naravnimi sladili moja prva izbira, saj je pripravljeno izključno iz stisnjenih datljev.

Za piko na i dodam žlico slastnega slovenskega čokoladnega namaza 20 Chocolates (ta je pripravljen zgolj iz 3 sestavin - kakava, lešnikov in kokosovega sladkorja). Za dodatno, torej drugo piko na i pa še pest liofiliziranih bio jagod in malin. Res, liofilizirano sadje je nekaj boljšega, kar sem poskusila v zadnjih letih. Ne samo, da je super okusno, zaradi procesa liofilizacije (sušenja z zmrzovanjem) to ohranja čisto vse vitamine in antioksidante.

Upam, da sem vam s svojo idejo za zdrav zajtrk kaj pomagala. Vse zgoraj omenjene sestavine za proseno kašo  najdete na naših poličkah, tudi spletnih, če v teh dneh izdelke raje naročate iz domačega naslonjača. 

Lepe pomladne dni vam želim,
Brigita
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.