Cimetove rolice z jabolki

Sestavine:
Za testo:
  • 500g moke,
  • 4g suhega kvasa,
  • 1 žlička soli,
  • 375ml ovsenega napitka,
  • 100g deviškega kokosovega olja,
  • vanilijev ekstrakt
Za jabolčni nadev:
  • 1,4kg čvrstih jabolk, olupljenih in narezanih na majhne kockice,
  • 95g biona kokosovega olja,
  • 200g kokosovega sladkorja,
  • 1 žliča cimeta v prahu in pol žličke soli
Za vanilijevo glazuro:
  • 4 jušne žlice veganskega masla,
  • vanilijev ekstrakt
  • 3-4 žlice ovsenega napitka
Priprava:
Priprava jabolčnega nadeva: V srednje veliki posodi segrejte kokosovo olje na srednjem ognju. Dodaj jabolka, sladkor in cimet. Dobro mešaj, dokler zmes ne zavre. Zmanjšajte ogenj in pustite počasi vreti 20-25min oziroma dokler se večina soka ne pokuha. Dodajte sol in odstavite, da se ohladi na približno 50°C.

Priprava testa: V manjši kozici na zmernem ognju raztopite kokosovo olje, dodajte ovsen napitek in segrejte na približno 50°C (če se zmes segreje nad to temperaturo jo nekoliko ohladite, v nasprotnem primeru boste uničili kvasovke). V zmes nato zamešajte vanilijev ekstrakt. V drugi posodi z leseno kuhalnico ali električnim mešalnikom zmešajte moko, sladkor, kvas in sol. Zmes ovsenega napitka in kokosovega olja nato vmešajte v posodo s suhimi sestavinami. Če uporabljate električni mešalnik, mešajte približno 10 minut, lahko pa testo pregnetete na roke. Pripravljeno testo oblikujte v kepico, naoljite in pustite vzhajati.
Med vzhajanjem pripravite pekač. Vzhajano testo razvaljajte na debelino 0,5cm. Nanj enakomerno razporedite jabolčni nadev, zarolajte in razrežite na enakomerno debele rolice (cca 2cm), jih naložite na pekač in pustite pokrite vzhajati še 30-60min. Rolice nato pecite 25-35min oziroma toliko časa, da dobijo zlato rjav lesk na predhodno ogreti pečici na 170°C. Pustite, da se ohladijo, nato pa jih prelijte z vanilijevo glazuro.

Vanilijeva glazura: v srednje veliki posodi mešajte vegansko maslo dokler ni kremasto. Počasi dodajajte sladkor v prahu in mešajte dokler zmes ni homogena. Na koncu dodajte vanilijev ekstrakt in 2 žlici ovsenega napitka ter ponovno premešajte. Če je zmes pregosta, dodajte še malo ovsenega napitka.
 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.