Izbrani filtri:
>> Ponastavi filtre
NOVO

Kaljena pšenična moka Klepec (500g)


Kaljena pšenična moke ja narejena iz pšenice, ki je zrasla na poljih ob reki Kolpi.
CENA: 2,85 €
Količina:
 V košarico
Pšenico namočimo in ustvarimo optimalne pogoje za rast. Pšenično zrno začne razgrajati zaščitni ovoj. Požene kalček in iz spečega zrna se v pšeničnem zrnu pojavi življenje. Proces kalitve natančno opazujemo in ob optimalnem času kaljenje ustavimo. Kaljeno pšenično zrno na nizki temperaturi posušimo in z mlinom na kamen zmeljeno v kaljeno moko.

Kalčki za svojo rast iz zrna črpajo škrob. Moka iz kaljenih pšeničnih zrn ima zato nižji nivo glutena. Koncentracija beljakovin se poveča. Ko zrno kali, razgradi zaščitno fitinsko kislino. Sprostijo se življenjska hranila, ki so potrebna za začetek nove rastline.

Takšna kaljena pšenična moka ima bolj poln, oreščkast okus. Pri pečenih dobrotah poskrbi za karamelizirano skorjo.

Uporaba kaljene pšenične moke
Uporabljamo jo pri palačinkah, za peko kruha in pri ostalih pečenih dobrotah. Pri peki dodamo več tekočine. Ker je del glutena že razgrajen, potrebuje testo nekoliko več veziva.
Kaljeno pšenično moko pri večjih pečenih dobrotah kot je kruh, kolač ali potica vedno mešamo z ostalimi mokami. Pri pecivu, piškotih, palačinkah in podobnih dobrotah pa lahko uporabimo kaljeno pšenično moko brez mešanja z ostalimi mokami.

Sestavine: 100 % kaljena pšenična moka.
Poreklo: Slovenija
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.