Izbrani filtri:
>> Ponastavi filtre

ZeolithMed (200g)


Povsem naravni mineralni prah brez dodatkov.
CENA: 17,90 €
Količina:
 V košarico
Zeolite MED® je naravni medicinski izdelek iz naravnega minerala zeolita, ki v prebavnemu traktu nase veže težke kovine, kot so živo srebro, svinec, kadmij, aluminij, amonijak, pa tudi histamin ter se zato lahko uporablja za razbremenjevanje jeter z razstrupljanjem črevesja. Z blatom se strupi izločijo iz telesa. Zeolite MED® lahko nase veže neželena onesnaževala, ki so že v prebavilih, še preden jih privzame telo ter s tem pripomore k preprečevanju bolezni, ki so povezane z naraščajočo onesnaženostjo.

Prisotnost težkih kovin in drugih onesnaževal, lahko povzroča različne kronične bolezni ter botruje k histaminski intoleranci, alergijam, boleznim prebavil, motnjam v delovanje jeter ter k njihovi povečani obremenitvi.

Preizkušena kakovost in učinkovitost
Pri proizvodnji našega zeolita veljajo zelo visoke zahteve glede standardov in kakovosti: med pregledom prejetih surovin mora zeolit ustrezati strogim kriterijem evropske ali nemške farmakopeje, še posebej kar se tiče mikrobiološke čistosti in koncentracije toksičnih substanc. Da bi zagotovili maksimalno kvaliteto, se naši minerali testirajo v državno odobrenih nemških laboratorijih. Prav tako je za nas izjemno pomembno, da vodimo obsežno dokumentacijo o vseh predelanih surovinah in njihovih preiskavah. To pomeni, da so materiali sledljivi v vsakem trenutku, kar zagotavlja visoko stopnjo varnosti in kakovosti izdelkov.

Lastnosti
– mikronizirana povprečna velikost zrn, pribl. 26 μm
– 89-95% klinoptilolit
– zelo visoka kationska izmenjalna kapaciteta
– zelo dobro razmerje silicija – aluminija (5,4:1)
– nestrupeno in brez vlaknin

SESTAVINE:
100% clinoptilolite-zeolite
 
30 min pred glavnim obrokom zaužijemo eno čajno žličko zeolita, približno 3-5 g,  zmešanega v naravnem soku, nesladkanem čaju ali vodi. V dneh, ko uživamo zeolit, moramo biti še posebej pozorni, da zaužijemo zadostno količino vode, saj lahko telo le tako izloči nakopičene strupe. Idealne ure za uživanje naj bi bile med 6. in 8. uro zjutraj, 13. in 15. uro, 18. in 20. uro ter po 22. uri za nočno terapijo.
Izdelek shranjujte zunaj dosega otrok, mlajših od šestih let.
Po zaužitju zdravila je treba upoštevati vsaj dve uri razmika.
Tega medicinskega izdelka ne uporabljajte hkrati z alkoholnimi, kofeinskimi ali kislimi pijačami, na primer sokom grenivke, pomaranče, limone ali ananasa.

Neželjeni učinki
Redko se lahko zaradi majhnega vnosa tekočine pojavi zaprtje. Učinek je odvisen od odmerka in se mu lahko izognete z zadostnim vnosom tekočine in zmanjšanjem odmerka. Ob zaprtju povečajte vnos tekočine, zmanjšajte odmerek in se po potrebi posvetujte z zdravnikom.

Redko se lahko zaradi indijskega trpotca pojavijo napihnjenost, bolečina v trebuhu ali siljenje na bruhanje. Ta učinek je pogosto odvisen od odmerka in se mu lahko izognete z zadostnim vnosom tekočine in zmanjšanjem odmerka. Ob napihnjenosti, bolečini v trebuhu ali siljenju na bruhanje povečajte vnos tekočine, zmanjšajte odmerek in se po potrebi posvetujte z zdravnikom.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Zeolite MED® ni nadomestek za protialergijsko zdravilo. Za učinkovitejše razstrupljanje in uravnavanje procesov poskrbite, da boste ob zaužitju izdelka Zeolite MED® uživali obilo tekočine, in sicer tako pri zaužitju (1/4 litra vode) kot tudi dnevno (2–3 litre/dan).

Izdelka Zeolite MED® ne smete jemati, če imate hudo motnjo delovanja ledvic (npr.
ledvično insuficienco).

Ob zdravstvenih težavah, zmanjšanem delovanju ledvic, nosečnosti ali dojenju ter glede uporabe pri otrocih, mlajših od 12 let, smete ta medicinski izdelek uporabljati le po posvetovanju z zdravnikom.

Tega medicinskega izdelka ne smete vdihavati ali nanašati na oko. V primeru stika z očmi je treba oči izprati z dovolj vode. Izdelka ne uporabljajte neprekinjeno v daljšem časovnem obdobju. Če opazite nenavadne učinke, izdelek prenehajte uporabljati.
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.