Izbrani filtri:
>> Ponastavi filtre

Premium elektroliti v prahu Live&Love (330g)


Premium elektroliti v prahu vsebujejo koncentrirano mešanico elektrolitov, ki so zelo pomembni pri LCHF/KETO prehranjevanju: natrij v obliki natrijevega citrata, magnezij v obliki magnezijevega citrata, kalij v obliki kalijevega citrata in kalcij v obliki kalcijevega laktata.
CENA: 17,49 €
Količina:
 V košarico
Premium elektroliti v prahu vsebujejo koncentrirano mešanico najpomembnejših elektrolitov: natrij, magnezij, kalij, kalcij.

Kalij (K) prispeva k normalnemu delovanju našega živčnega sistema in delovanju mišic. Prav tako igra pomembno vlogo pri vzdrževanju normalnega nivoja krvnega tlaka. Kalij najdemo v tekočini, ki se nahaja znotraj celic, kjer vzdržuje normalen volumen celice in ravnotežje tekočin. Vzdržuje normalno polarnost celic, prenos živčnih signalov, normalno delovanje srca in sodeluje pri krčenju mišic. Skrbi tudi za prenos hranil in aktivacijo encimov. Telo nima zalog kalija, iz katerih bi ga lahko črpal v primeru pomanjkanja, zato je še posebej pomembno vzdrževati dobro ravnovesje in poskrbeti za vnos kalija v obliki živil, ki so bogata s kalijem ali v obliki prehranskega dopolnila. Med najpogostejše znake pomanjkanja kalija sodijo povečana utrujenost, zaprtje, razdražljivost, mišični krči, nepojasnjeno poviševanje telesne teže, težave s krvnim tlakom, neenakomeren srčni utrip oziroma palpitacije (aritmije), kopičenje celulita, slabost, artritis, želodčni krči in napihnjenost.

Kalcij (Ca) spada med esencialne minerale, kar pomeni, da ga naše telo za normalno delovanje nujno potrebuje. Prispeva namreč k ohranjanju zdravih kosti in zob, pomemben je pri normalnemu delovanju mišic in prebavnih encimov. Kalcij je nujno potreben za normalno strjevanje krvi in normalen prenos živčnih impulzov, prispeva pa tudi k sproščanju energije pri presnovi.

Magnezij (Mg) je eden izmed najcenejših učinkovitih prehranskih dodatkov. Še posebej primeren je za vzdržljivostne športnike. Magnezij prispeva k ravnotežju elektrolitov, sproščanju energije pri presnovi, k normalnemu delovanju mišic in k normalnemu psihološkemu delovanju. Pomemben je zaradi svojega prispevka k sproščanju energije pri presnovi in vloge pri delitvi celic. Dovolj magnezija bo prispevalo k ohranjanju zdravih zob in kosti. Magnezij sodeluje v več kot 300 encimskih sistemih, ki so vključeni v sintezo beljakovin, delitev celic, delovanje mišic, živčnih celic in srca, uravnavanje glukoze v krvi ter krvnega tlaka. Pomanjkanje lahko povzroči mišične krče, pomanjkanje apetita, povišan krvni tlak in motnje v srčnem delovanju, povečano tveganje za nastanek srčnih bolezni in kapi.

Natrij (Na) je izjemno pomemben mineral. Sodeluje pri tekočinskem, elektrolitskem in kislinsko – bazičnem ravnovesju. Natrij je ključen kation v krvi in izvencelični telesni tekočini ter je nujno potreben za vzdrževanje normalnih celičnih funkcij, uravnavanje krvnega tlaka, transport hranil in metabolitov. Do izgub natrija iz telesa prihaja pri potenju, izgubljamo pa ga tudi skozi urin in blato. Prvi znaki so vrtoglavice in slabotnost. Natrij je izredno pomemben pri LCHF/KETO prehrani.
Sestava: Natrijev citrat, magnezijev citrat, kalijev citrat, kalcijev laktat.

Hranilna vrednost v priporočenem dnevnem odmerku 20g (% RDA): kalcij 930mg (116%), magnezij 412mg (110%), kalij 930mg (47%), natrij 2060mg

Uporaba: Na dan zaužijemo 2-4 merice (1 merica=5 g) elektrolitov, ki jih zmešamo z vodo ali drugo pijačo. V primeru športnih aktivnostih, fizičnega napora, prekomernega potenja, dehidracije ali prebavnih motenj se potreba po elektrolitih poveča.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom.
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.