Veganska mineštra z njoki

Sestavine:
  • 1 vrečka organskih brezglutenskih njokov Sottolestelle
  • 1 majhna čebula, nasekljana
  • 3 korenja, olupljena in nasekljana
  • 3 rebra zelene, nasekljana
  • 2 stroka česna, na tanko nasekljana
  • 2 žlici olivnega olja Naturgreen
  • 1 pločevinka rdečega fižola Biona
  • 1 pločevinka paradižnika Biona
  • 2 čajni žlici sladkorja
  • 950 ml vode
  • 2 zelenjavni koci oz. po želji Naturgreen
  • 2 čajni žlici oregana
  • 1 čajna žlica timijana
  • 1 čajna žlica soli oz. po okusu
Priprava:
Segrejte olivno oje v velikem loncu, dodajte čebulo in velik ščep soli. Pražite približno 5 minut dokler čebula ne postne prozorna. Dodajte zeleno, česen, korenje in pražite še 3-4 minute.
Dodajte sladkor, timijan, oregano, paradižnike, fižol. Zalijte z vodo in dodajte zelenjavno kocko. Počakajte, da vse zavrne, nato pokrijte in kuhajte še 10 minut ali dokler zelenjava postane mehka.
Ponovno zavrite in dodajte njoke, kuhajte jih po navodilih na embalaži. Postrežete lahko z svežim peteršiljem.
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.