Riževa praznična domača čokolada

Se še spomniš priljubljenih Bali čokolad...te smo v otroških dneh naravnost oboževali. S tabo danes delimo enostaven in zdravju prijazen recept za domačo različico, v praznični preobleki.

Sestavine:
  • bio riževi napihnjenci Sottolestelle (količina je odvisna od posode, v kateri boš pripravljal/a čokolado)
  • 2 bio čokoladi (jaz sem pri receptu uporabila I choc čokoladi)
  • 6 žlic Biona kokosovega masla
  • liofilizirano jagodičevje za praznični izgled
  • sušene rezine kokosa za praznični izgled.

Priprava:
Ta čokolada ti bo všeč tudi za to, ker priprava ne bi mogla biti bolj enostavna.

V posodo (velikost izberi sam/a - odvisno od tega, kako veliko čokolado želiš pripraviti) nasuj riževe napihnjence. Zopet, koliko in kakšno debelino jih boš nasul/a, prepuščam tebi.

Z žilico jih enakomerno porazdeli po posodi, da bo čokolada imela povsod enako debelino.
Nad parno kopeljo stopi 2 čokoladi (jaz sem uporabila I Choc čokolado, ki je odlična alternativa navadni mlečni čokoladi). Ko se čokolada topi, vmes dodaj 6 žlic Biona kokosovega masla. Ta po okusu spominja na raffaelo sredico in je res nepogrešljiv pri pripravi prazničnih sladic. Priznam, jaz si ga rada privoščim tudi po žlici.


Ko bo čokolada stopljena, jo prelij čez riževe napihnjence.  Med prsti zdrobi nekaj liofiliziranih malin in jagod in jih posuj po čokoladi. Za piko na i praznilnemu izgledu dodaj še nekaj rezin sušenega kokosa v rezinah.

Čokolado čez noč postavi na hladno ali v hladilnik. Zjutraj pa boš že lahko užival/a v tej okusni čokoladi. Vse sestavine iz recepta seveda najdeš v Mamaterri.
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.