Popečene bučke s tahinijem

Sestavine:
  • 1 manjša bučka
  • 4 jž ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2čž mešanih začimb
  • 1čž soli
  • ½ čž popra
Za tahini omako:
  • 2 jž biona tahinija iz belega sezama
  • 2 jž limoninega soka
  • 1čž vode
  • 2 čž olivnega olja
  • 1 do 2 stroka česna
  • Sol po okusu
  • Drobno sesekljan peteršilj
Postopek:
  • Pečico segrej na 200°C (ali 180° za ventilacijsko pečenje). Medtem operite in narežite bučo, semena odstranite s pomočjo žlice, nato pa narezane koščke položite na peki papir. Bučke pokapljamo z olivnim oljem, začinimo in pečemo približno 25 minut oziroma dokler so še nekoliko čvrste.
  • Tahini omako pripravimo tako, da vse sestavine zblendamo v multipraktiku, na koncu pa dodamo še peteršilj.
  • Bučke postrežemo še tople tako, da jih na krožniku oblijemo s tahini omako.
     
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.