Poletna solata z miso tahini prelivom

Omaka iz tahinija in misa je vsestranska in jo lahko dodate tudi k pečeni in dušeni zelenjavi ter rezancem ali rižu.

Tahini je ključna sestavina v receptu, mi pa smo uporabili Harmonikin beli tahini za prvovrsten okus.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Za preliv:
  • 1/3 skodelice bio belega tahinja Harmonika
  • 1  čajna žlička bio mletega ingverja
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 1  jušna žlica bio miso paste
  • 1 jušna žlica bio limoninega soka
  • 1 jušna žlica bio melase ali medu
  • ¼ skodelice vode

Ostale sestavine:
  • 300 g bio korenčka, zelene, brokolija, gobic ali druge zelenjave po izbiri
  • 2 jušni žlici bio sezamovega olja ali gheeja
  • 2 pesti listov sveže špinače
  • 1 vejica petršilja

RECEPT:
  1. Vse sestavine za preliv dajte v skledo in dobro premešajte. Mešanica naj bo tekoča.
  2. Operite in narežite zelenjavo na manjše koščke.
  3. V ponvi segrejte olje ali ghee maslo in zelenjavo podušite, dokler ni zlata, a še vedno hrustljava.
  4. Zelenjavo postrezite v solatni skledi na svežih listih špinače. Dodate velikodušno merico preliva in okrasite s svežim petršiljem. Dober tek.
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.