Nekaj preverjenih nasvetov za srečke nosečke

Si tudi ti srečka nosečka? Naj ti predstavim nekaj dodatkov k prehrani, ki me spremljajo že celo nosečnost in služijo za podporo mojemu imunskemu in hormonskemu sistemu ob polnovredni ekološki prehrani.

Omega 3 maščobne kisline veljajo za izjemno pomembna hranila v času otrokovega razvoja, predvsem pa so pomembne za razvoj možganov in živčevja. Jaz sem izbrala Viridianovo Omega3 olje za nosečnice, ki je priporočljivo za uživanje tudi v času dojenja. Olje so formulirali strokovnjaki za prehrano otrok in mater. Gre za hladno stiskano in visoko hranljivo olje z DHA omega 3 maščobnimi kislinami, ki ga jaz vmešam v smutije ali sveže stisnjen sok grenivke, 1-2 čajni žlički na dan. Omega 3 maščobne kisline najdeš tudi v chia, lanenih in konopljinih semenih, ki so poleg tega, da so bogata z Omega maščobami, bogata tudi z vlakninami, ki blagodejno delujejo na prebavo. Pri nosečnicah je zaprtost lahko kar dosti pogosta težava, zato si lahko pomagaš z lanenimi semeni, ki jih namočiš v vodo in pitjem vsaj 2,5 litrov vode na dan. Super so tudi Psyllium vlaknine.

Omega 3 olje za nosečnost in dojenje Viridian poišči tukaj.
Kljub temu, da vsakodnevno pripravljam sveže tople obroke in res pazim na polnovredno ekološko prehrano, vsak dan vzamem tudi Viridianov kompleks za nosečnost, ki pokriva celoten spekter vitaminov in mineralov, ki jih potrebuje nosečnica in otroček v njenem trebuščku. V nosečnosti se namreč zaradi otrokovega razvoja potrebe po vitaminih in mineralih povečajo, zato je toliko bolj pomembno, da pazimo, da prehrana in prehranski dodatki zadostijo potrebam organizma. Narava je že poskrbela tako, da otroček dobi kar potrebuje od mamice, vendar se ob pomanjkanju potem jemlje iz materine "rezerve" in se tako oslabi njen imunski sistem, kar se kaže na povečani utrujenosti in slabem počutju.

Kompleks za nosečnost Viridian najdeš tukaj.

Železov kompleks Viridian, tekoče železo Holistic

Ker mi je okoli 6. meseca nosečnosti zanihala vrednost železa v krvi (vsak mesec namreč dam pregledati svojo kri in se prepričam, da je hemogram tak, kot mora biti), sem posegla tudi po 2x-3x tedenskem dodajanju železa. Najprej sem jemala Viridianov železo kompleks (najdeš ga tukaj), sedaj v 8. mesecu pa nadaljujem s Holistic tekočim železom (na voljo ti je tukaj) in sem nad rezultatom navdušena. Pri zadnjem pregledu krvi je bil tako moj hemoglobin 123, feritin pa tudi v zelo dobrih vrednostih. Dobra krvna slika je tudi odlična popotnica v porod in poporodno obdobje ženske, saj pri porodu ta izgubi kar nekaj krvi in je zato še toliko bolj pomembno, da nosečnica ni slabokrvna.
D vitamin je izjemno pomemben tako za nosečnico in njen hormonski sistem ter kosti, kot otročkov razvoj. V začetku nosečnosti sem uporabljala Viridianov tekoči D3 vitamin, od 7. meseca naprej pa uporabljam Holistic tekoče železo z dodanim K2 vitaminom. V prid obema pričajo moji krvni izvidi, saj so vrednosti D3 vitamina zelo lepe.
Izbor D3 vitaminov najdeš tukaj.
Folno kislino sem uporabljala do 3. meseca nosečnosti in sicer znamke Fushi, kjer je folna kislina pridobljena iz polnovrednih rastlin. Sedaj je na voljo tudi nova super Viridianova folna kislina z dodanimi DHA maščobnimi kislinami (poišči jo tukaj), tako da lahko izbiraš med dvema res kvalitetnima in naravnima folnima kislinama.
Krči v nogah? Jah, tudi jaz se jim nisem mogla izogniti. Ker vsak dan veliko hodim na sprehode, zaradi narave dela v službi pa sem veliko v sedečem položaju, so me tako ponoči večkrat zagrabili krči v mečih. Magnezij zato uporabljam vsak dan in sicer 1-2 čajni žlički na dan. Viridianov magnezij v prahu mi je res super, saj ga lahko dodam v vodo in vse skupaj spijem kot nek tonik, krčev ob pitju magnezija pa nimam več.

p.s. Če ga kdaj pozabim vzeti po več dni skupaj, se ti hitro ponoči prikradejo nazaj, tako da res vidim, da telo v nosečnosti potrebuje magnezij.

Izbiro magnezija preveri tukaj.
V 7. mesecu me je v nekem obdobju precej mučila nespečnost. Zato sem posegla po Holistic tekočem B kompleksu (na voljo ti je tukaj), ki ga spijem eno čajno žličko okoli 8. ure zvečer. Zvečer popijem tudi kozarec tople vode z magnezijem. Kombinacija obojega in večerne meditacije v obliki Hypnobirthing meditacij mi tako pomagajo, da spim kot polh. 
 
Sedaj v 8. mesecu nosečnosti 2x-3x na teden vzamem tudi probiotike Mother Baby Viridian, ki krepijo tako sedež mojega imunskega sistema kot otrokovega. V kolikor te pestijo glivična vnetja ali vnetja sečil, ki so za nosečnost prav tako pogosta, pa ti priporočam Viridianove Sacchromyces probiotike. Izbiro probiotikov najdeš tukaj.
 
Mogoče se ti na prvo žogo zdi, da jemljem kar veliko dodatkov, sploh glede na polnovredno prehrano. Že celo nosečnost se ravnam nekako tako, da skušam poslušati svoje telo in prepoznati njegove potrebe, sploh ko mi to sporoča, da mu kaj manjka. Pomembno pa mi je seveda tudi to, da je moje in otrokovo telo preskrbljeno z vitalnimi hranili in da se dobro počutim.

Zase lahko v nosečnosti izbereš samo kakšno od teh dopolnil, ki sem ti jih predstavila danes, odvisno seveda od poteka tvoje nosečnosti in življenjskega stila. Mogoče ti bo odgovarjalo kaj drugega...Današnji zapis pa vzemi bolj kot moje priporočilo.

Upam, da sem ti z nasveti kaj pomagala in tudi tebi želim eno čudovito nosečnost.

Brigita
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.