Najbolj slasten in kremni humus

Sestavine:
  • 1 konzerva biona črne čičerike (400g)
  • 2 konzervi biona čičerike (800g)
  • Ščep mlete kumine
  • 120-150g belega tahinija
  • 2 stroka česna
  • 1 jž in pol limoninega soka
  • Nekaj kapljic oljčnega olja
  • Sol
  • Malo sesekljanega petršilja
Postopek:
  • Čičeriko odcedimo in osušimo s krpo, nato pa jih s krpo nekajkrat podrgnemo med sabo, da kožice odstopijo. Pri tem pazimo, da ne pritiskamo preveč, saj čičerike ne želimo zmečkati.
  • Kožice zavržemo, čičeriko pa pretresemo v kozico, prelijemo z vodo (ravno toliko, da so vse potopljene), osolimo, dodamo kumino in pustimo vreti 15 minut oziroma dokler čičerika ne postane popolnoma mehka.
  • Čičeriko odcedimo, vodo v kateri se je kuhala pa shranimo.
  • Še toplo čičeriko pretresemo v multipraktik, dodamo tahini, česen, limonin sok in sol ter blendamo toliko časa, da dobimo popolnoma homogeno zmes.
  • Črno čičeriko odcedimo in jo vmešamo v humus. Okrasimo s peteršiljem in postrežemo ob popečenem kruhku.
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.