Mamaterrin latte izziv

MAMATERRIN LATTE IZZIV

Pridruži se Mamaterrinemu latte izzivu in ustvarjaj gurmanske napitke za hladne jesenske in zimske dni...mi pa ti »častimo« vse sestavine.
 
Rad/a ustvarjaš v kuhinji in uživaš pri kreiranju novih zdravih receptov? Obožuješ tople napitke in imaš rad/a raznolikost pri hrani? Bi svoje recepte z veseljem delil/a naprej?
 
V kolikor si na vsaj eno vprašanje odgovoril/a z DA (seveda je še bolje, če je odgovor pritrdilen pri vseh vprašanjih) nam piši na trgovina@mamaterra.si in pošlji svoje 4 predloge za recepte z latteji, ki jih podarjamo (matcha latte, kurkuma latte, pink latte in chai latte).
 
Torej, če povemo po domače: Pošlji nam 1 idejo za recept za vsakega izmed omenjenih lattejev...tukaj domišljija res nima meja. Saj veš, mešanice niso primerne le za pripravo latte napitkov, ampak z njimi lahko ustvariš tudi super okusne slaščice, praznične piškote, smutije, barvite chia pudinge...
 
Izmed vseh vas, ki nam boste poslali svoje predloge, kaj bi s 4 latte mešanicami pripravili, bomo izbrali 2 izmed vas, katerima bomo poslali tudi ostale sestavine za recepte.

Ker že dalj časa razmišljamo o Mamaterrinih ambasadorjih, pa je to tudi odlična priložnost, da se spoznamo in se morebiti povežemo ter sodelujemo na dolgi rok pri pripravi zdravih receptov.
 
Izziv se začenja danes, 24.11.21 in traja do petka, 3.12.21. Torej, do 3.12. imaš čas, da razmisliš, kaj bi si želel/a pripraviti s temi latteji in nam pošlješ svoje predloge. Se že prav veselimo in komaj čakamo, da vidimo vaše kreativne ideje.

MAMATERRINI LATTEJI SE PREDSTAVIJO
 
Spozaj bio pink latte.
Že dalj časa sanjaš o roza latteju, ki bo poživel vse tvoje čute? Rad/a ustvarjaš sladice in bi jim za piko na i rad/a dodal/a malo rožnatega odtenka? Tu je pink latte, iz skrbno izbranih ekoloških sestavin, ki bo pogrel tvojo dušo.

Začimbni pripravek med drugim vsebuje rdečo peso in orientalske začimbe, kot so muškatni orešček, piment in kardamom. Pusti se očarati nad njeno rožnato barvo in uživaj v naravno sladki mešanici v mleku ali rastlinskem napitku.

Več o pink latteju si preberi tukaj.
Pogrej si telo s kurkuminim lattejem z ingverjem.


Kurkumin latte ali zlato mleko je rumena, blagodejna začimbna mešanica, ki jo pripravimo zelo preprosto.Ta mešanica je prava ajurvedska klasika. Napitek s kremasto mlečno peno in ščepcem pikantnega ingverja je posebno doživetje za brbončice: eksplozija okusov na jeziku, ki ogreje telo.

Kurkumin latte z ingverjem poišči tukaj.
 
Naj zadiši po zimski radosti z chai lattejem.



 
Popolna aromatična mešanica črnega čaja v prahu, cimeta, kardamoma in klinčkov.

Več o chai latteju si preberi tukaj.

 
Pripravi si skodelico zdravja - matcha latte.


 
Matcha je vrsta v prah zmletega japonskega zelenega čaja. Matchine liste ročno obirajo in sušijo več tednov. Pridelava matche je zahtevnejša od pridelave običajnih čajev. Pred obiranjem jih zaščitijo pred soncem, zato listi matche postanejo še temnejše barve, količina klorofila pa se poveča.  

Matcha te bo sprostila in pomirila, hkrati pa ohranjala tvojo pozornost. Tako je idealna za pitje pred sestanki, učenjem, vadbo joge in takrat, ko se želiš skoncentrirati.  

Več o Matcha latteju najdeš tukaj.
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.