Izbrani filtri:
>> Ponastavi filtre
-10%

Mandljeva moka live&love (500g)


Razmaščena fino mleta mandljeva moka blagovne znamke Live & love je nepogrešljiva sestavina pri kuhi in peki LCHF dobrot.
Akcija traja od 06.12.2023 do 07.12.2023
CENA: 15,59 € 14,03 €
Količina:
 V košarico
Razmaščena fino mleta mandljeva moka blagovne znamke Live & love je nepogrešljiva sestavina pri kuhi in peki LCHF dobrot. Ker ne vsebuje glutena je nadvse primerna tudi za uporabo v brezglutenskih jedeh, kot alternativa beli moki v pecivu, vafljih, palačinkah, biskvitu, piškotih, cmokih, kruhu. Vsebuje 20 krat več magnezija in 50 krat več kalcija kot klasična pšenična moka. Razmaščena bio mandljeva moka nastane pri hladnem stiskanju mandljevega olja.

Mandljevec (znanstveno ime Prunus dulcis) spada v rod sliv (Prunus) iz družine rožnic. Mandelj je seme mandljevca. Mandlji torej niso oreščki, ampak koščičasti plodovi z visoko vrednostjo vitamina E, magnezija ter so bogati z nenasičenimi maščobnimi kislinami. Ravno zaradi njihove visoke vsebnosti kvalitetnih maščob se mandlje uporablja za proizvodnjo mandljevega olja. To poteka tako, da hladno stisnejo zmlete mandlje, pri čemer nastane olje in preostanek v obliki mandljeve »pogače«, ki je bogata z vlakninami in beljakovinami. Pri finem mletju in sejanju tega preostanka nastane razmaščena fino mleta mandljeva moka.

Razmaščena mandljeva moka je zdrava alternativa pšenični moki, saj je bogata z beljakovinami, vlakninami, hkrati pa ima nizek glikemični indeks in malo kalorij. Z razmaščeno mandljevo moko lahko v celoti nadomestimo pšenično moko pri peki in kuhi. Paziti je potrebno edino pri razmerju. Ker ne vsebuje glutena, ter ima slabo vezivno sposobnost v pecivu in kruhu, se priporoča kot dodatek kakšna žlička mletega tropotca (psyllum) ali xantana. Razmaščena mandljeva moka ima visok delež vlaknin in se pri peki obnaša rahlo drugače od klasične pšenične moke. Nase veže več tekočine, zato je treba recepte v tem pogledu rahlo prilagoditi. Lahko dodamo več tekočine ali pa tekočino nadomestimo z dodatnim jajcem.

Prednost razmaščene mandljeve moke v primerjavi z mletimi mandlji je v njeni nižji kalorični vrednosti, visoki vrednosti beljakovin in rahlosti končnega izdelka.

UPORABA:
Enostaven recept kako speči perfektno pecivo z razmaščeno mandljevo moko: v receptih je potrebno veliko manj razmaščene mandljeve moke, kot klasične pšenične. Približno 50 - 60 g mandljeve moke nadomesti 100 g klasične pšenične moke.

Z mandljevo moko se lahko ustvari vse, od žemljic, kruha, palačink, cmokov, biskvita, potice, kolačkov … in to vse BREZ GLUTENA in z nizkim deležem ogljikovih hidratov.

SESTAVA:
Hladno stisnjeni (razmaščeni) bio mandlji*. *Iz kontrolirane ekološke pridelave (certifikat SI-EKO-001). Kmetijstvo EU.

Hranilna vrednost (100g): energijska vrednost 1489.5kJ/381kcal, maščobe 10g (od tega nasičene 0g), ogljikovi hidrati 8.50g (od tega sladkorji 8.40g), prehranske vlaknine 16.20g, beljakovine 50.00g, sol 0.032g.
 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.