Ecomil je vodilni evropski proizvajalec kakovostnih bio rastlinskih napitkov, krem za kuhanje in ostalih rastlinskih proizvodov. Vsi Ecomilovi proizvodi so certificirano ekološki, brez mleka, brez laktoze in živalskih sestavin.  Zgodba: EcoMil, pionir mandljevega mleka

Podjetje Nutriops je prvi evropski proizvajalec, ki je tržišču predstavil mandljevo mleko (v prahu in tekoči obliki). Delovati so začeli leta 1991, ko so želeli izboljšati tradicionalni španski recept mandljevega napitka, narejenega iz mandljeve paste ter vode in pogretega pred pitjem. Ustanovitelji podjetja so razvili inovativen sušilni proces, s katerim so iz mandljeve paste dobili mandljev prah, ki se zlahka topi v vroči ali hladni vodi in tvori odlično instant mandljevo mleko. Proizvod so sprva prodajali zeliščnim trgovinam in trgovinam z zdravo prehrano.

Takojšnji uspeh mandljevega mleka v prahu je definiral glavne temelje Ecomil blagovne znamke. Odločili so se, da bodo razvijali zdravju prijazne in hranljive napitke iz ekološko pridelanih sestavin, brez laktoze, kot alternativo kravjemu mleku in upoštevajoč potrebe vegetarijancev in veganov.

V sredini 90. let prejšnjega stoletja so bili ponovno pionirji prvega mandljevega mleka v tetrapaku z daljšim rokom uporabe. Danes je Ecomil vodilni evropski proizvajalec kakovostnega ekološkega mandljevega mleka. Izvažajo ga v preko 50 držav po svetu. Vsi njihovi proizvodi so certificirano ekološki, brez mleka, brez laktoze in živalskih sestavin.  
 
Predanost kakovosti

V Nutriops podjetju skrbijo za visoko kakovost izdelkov in verjamejo, da kvaliteto lahko ves čas izboljšujemo. Skrbno izbrane surovine, stroga pravila proizvodnje, popolna sledljivost in kontrola skozi celotni proces izdelave po HACCP sistemu zagotavljajo kar najboljšo kakovost izdelkov. S strogim kontrolnim sistemom kakovosti zagotavljajo tudi trditve, da so izdelki brez laktoze, glutena in sladkorja.

Ecomil proizvodnja

Njihovi procesi proizvodnje spoštujejo kakovost sestavin in tako proizvajajo hranilno optimizirane končne proizvode.
Izdelava mandljevega mleka v prahu:
  1. korak: skrben izbor premium španskih mandljev, vključno s sorto Marcona.
  2. korak: mandlji so delno razmaščeni s procesom hladnega stiskanja, v katerem dobijo moko.
  3. korak: iz sestavin, mešanih z vodo, s posebnim postopkom pripravijo instant mandljevo mleko v prahu.
Izdelava mandljevega mleka v tetrapaku
1. in 2. korak sta enaka kot pri izdelavi mandljevega mleka v prahu.
3. korak: sestavine zmešajo z vodo, homogenizirajo in pri zapakiranju v tetrapak embalaže sterilizirajo z UHT postopkom.

Ekološka naravnanost
Pri Ecomilu želijo pustiti ekološki pečat s ponudbo rastlinskih napitkov, proizvodi iz ekološke pridelave in stremenju k čimbolj ekološkemu pakiranju.

Rastlinska prehrana
Ecomilov cilj je nuditi rastlinske proizvode, ki spoštujejo okolje. Izbira vegetarijanske in veganske prehrane prispeva k boljšemu planetu. Pridelava rastlinske hrane namreč sprošča manj ogljikovega dioksida in tako pušča svoj ekološki pečat. Na primer, živinoreja proizvaja desetkrat več ogljikovega dioksida kot proizvodnja zelenjave. Prav tako kozarec kravjega mleka proizvede petkrat več ogljikovega dioksida kot kozarec rastlinskega mleka.

29. maja 2014 so se registrirali pri VeganSociety.com. Vsi Ecomil izdelki tako nosijo veganski certifikat Vegan in so del velike Vegan družine.

Ekološka pridelava
Pri Ecomilu proizvajajo ekološke izdelke, saj spoštujejo naravo in okolje. Vsi izdelki so tako narejeni iz sestavin iz ekološke pridelave in ne vsebujejo kemičnih gnojil, pesticidov in gensko spremenjenih organizmov. Vsi izdelki so kontrolirani in certificirani v skladu z Evropsko zakonodajo (EC 834/2007).

AB_UE

Poraba manj embalaže z uživanjem napitkov v prahu
Z Ecomil mandljevim napitkom v prahu prispevamo k porabi manjše količine embalaže (napitki v prahu so namreč koncentrirani). Povedano drugače, z eno pločevinko mandljevega napitka v prahu lahko naredite približno 4 ali 5 tetrapakov mandljevega mleka. To seveda pomeni manj embalaže in manj prevoza.

Frisa BG web

Recikliranje
Ecomilove tetrapak embalaže so 100% primerne za recikliranje. Stopnja recikliranje je seveda odvisna od zbiranja in reciklirne infrastrukture posamezne države.
 
reciclaje
FSC (Forest Stewardship Council http://www.fsc-uk.org/)
Uporabljajo tetrapake, certificirane iz strani FSC združenja. Ta neodvisna organizacija zagotavlja, da papir, ki se uporablja pri proizvodnji tetrapakov, prihaja iz gozdov, ki jih upravljajo odgovorno in trajnostno.  
 
FSC-LOGO

Bisfenol A in ftalati
Pri Ecomilu zagotavljajo, da embalaža ne vsebuje Bisfenola A in ftalatov in je v skladu z aktualno evropsko zakonodajo.
 
BPA_free_logo

Vaše zdravje, naša skrb!

Pri Ecomilu se vsak dan trudijo za razvoj kakovostnih napitkov, primernih za vsakodnevno uporabo. Mandljevi napitki so narejeni iz premium španskih mandljev in imajo številne prehranske prednosti.

Rastlinski izvor
Vsi napitki so 100% rastlinski in ne vsebujejo sestavin živalskega izvora. Primerni so tako za vegetarijance kot tudi vegane.  

Brez laktoze
Ecomil napitki so brez laktoze in tako primerni za vse, ki imajo laktozno intoleranco.

Brez glutena
Ecomil mandljevi napitki so brez glutena in tako primerni za ljudi, ki so intolerantni na gluten.

Brez sladkorja in nesladkan
Pri Ecomilu nudijo več nesladkanih napitkov v tetrapaku. Za te lahko trdijo, da ne vsebujejo sladkorja, saj ga vsebujejo manj kot 0.5g na 100ml ali 100g. Prav tako ne vsebujejo nobenega dodanega sladila. Seveda pa ti vsebujejo naravno prisotne sladkorje (0.1g na 100ml ali 100g).

Nizek glikemični indeks
V Ecomilovi ponudbi najdete tudi ekološke mandljeve napitke z agave sirupom, naravnim sladilom z nizkim glikemičnim indeksom.

Nizka vsebnost natrija ali soli
Ecomil ekološki mandljevi napitki vsebujejo malo natrija ali soli. V skladu z evropsko zakonodajo No 1924/2006, vsebujejo manj kot 0.12g natrija oziroma manj kot 0.3g soli na 100ml oz 100g.
 
Mandljevi napitki in otroci
Ecomil mandljeve napitke priporočamo tudi otrokom. Imajo namreč dober okus, so lahko presnovljivi in so hranilno bogati. Priporočamo jih kot dodatek uravnoteženi in raznoliki prehrani otrokom od 1. leta starosti naprej.
 

 

Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.