Sestavine:
Za serviranje:
Priprava:
1) V veliki ponvi s premazom proti prijemanju na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo, česen, ingver, čili in pražite 5–7 minut na srednji/nizki temperaturi, redno mešajte, dokler čebula ne postane zlato rjava.
2) Dodajte začimbe in pražite 1 minuto, da zadišijo.
3) Dodajte paradižnik, sol, javorjev sirup in nadaljujte s kuhanjem 5 minut, dokler paradižnik ni bogat po okusu. Po potrebi deglazirajte z vodo.
4) Dodajte kokosovo mleko in jušno osnovo. Zmanjšajte ogenj na nizko temperaturo. Pokrijte in kuhajte na majhnem ognju 15–20 minut. Kari naj bo bogate temne barve, olje pa naj se začne pojavljati ob straneh.
5) Odstavite z ognja in pustite, da se malo ohladi, nato pa zmešajte z 1/4 skodelice maslenega fižola v gladko omako.
6) Omako dodajte nazaj v ponev s preostalim maslenim fižolom in segrejte.
7) Postrezite s svežim koriandrom, kokosovim jogurtom in rižem.
Nasvet
Za manj pekočo različico izpusti čili.
Če želiš bolj tekočo omako, dodaj več zelenjavne osnove.
Po želji lahko dodaš tudi mlado špinačo ali popečeno bučo.