LIOFILIZACIJA
je nizko temperaturno sušenje – sublimacija z globokim zamrzovanjem plodov, zelenjave ali česar koli drugega. Po posebnem postopku odstranijo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma živil, minerali in vitamini, katere bi po drugih postopkih sušenja poškodovali.
- 100% SADNI DELEŽ
- LIOFILIZIRANO V SLOVENIJI
- BREZ DODANIH SLADKORJEV
- BREZ ALERGENOV
- BREZ KONZERVANSOV
- VSEBUJE SAMO NARAVNO PRISOTNE SLADKORJE
Uporaba liofilizirane hrane
Hrustljavo suho (liofilizirano) sadje se uporablja direktno iz embalaže kot zdrava prehrana.
S kombinacijo liofiliziranega sadja, vode, limone, sladkorja in različnih začimb lahko naredimo osvežilne sadne sokove.
Lahko se uporablja za pripravo mueslijev in smutijev, ki so priporočljiv in pomemben del zdrave prehrane.
Liofilizirano sadje je lahko idealen dodatek pecivom, tortam, sladicam, sladoledu, čokoladnim izdelkom, žitaricam, čajem, jogurtom, kefirjem, …
Liofilizacija omogoča odstranitev vode iz sadja in zelenjave, zato lahko z njimi obogatimo med, marmelade, kreme, sladolede, ki virtualno vsebujejo tudi več kot 100% sadja.