Izbrani filtri:
>> Ponastavi filtre
NOVO

Mešanica za domače cimetove rolice bio (440g)


Bio mešanica za cimetove zvitke. Bio,veganski in brezglutenski.
CENA: 4,49 €
Količina:
 V košarico
Cimetovi zvitki so prava klasika med pecivi. S pomočjo mešanice Moji cimetovi zvitki jih lahko zdaj enostavno in brez glutena ter vegansko spečeš tudi doma. Za prepoznavni okus cimetovih zvitkov poskrbi aromatičen ceylonski cimet iz ekološke pridelave.

Sestavine:

MEŠANICA MOKE:

koruzni škrob*, riževa moka*, polnozrnata riževa moka*, surovi trsni sladkor*, tapiokin škrob*, polnozrnata prosena moka*, lanene beljakovine*, sol, lupine indijskega trpotca*, sredstvo za zgoščevanje: ksantan; emulgator: lecitini* (sončnica*).

MEŠANICA SLADKOR–CIMET:
surovi trsni sladkor*, 8,0 % cimet*¹.
(Lahko vsebuje sledi soje, zelene, gorčice, sezama, volčjega boba in oreščkov.)
* iz kontrolirane ekološke pridelave
¹ cejlonski cimet

Vsebuje naslednjo alergeno sestavino: koruza.

Hranilne vrednosti na 100 g pripravljenega izdelka:
Energijska vrednost: 1336 kJ / 318 kcal
Maščobe: 10,8 g
Ogljikovi hidrati: 51 g
– od tega sladkorji: 13 g
Prehranske vlaknine: 2,5 g
Beljakovine: 2,6 g
Sol: 0,86 g

Priprava:

Za cimetove zvitke potrebuješ še:
90 g mehke masla ali veganske margarine
7 g Biovegan suhe pekovske kvasa
250 ml mlačne vode
ročni mešalnik z nastavki za gnetenje

Postopek priprave:
V skledo streseš mešanico moke in kvas ter vse skupaj dobro premešaš. Nato dodaš 50 g mehke margarine in vodo ter z ročnim mešalnikom z nastavki za gnetenje gneteš približno 3 minute. Testo pokrij z vlažno kuhinjsko krpo in ga pusti 30 minut počivati na toplem mestu.

Testo razvaljaj v pravokotnik (pribl. 30 × 40 cm). Po potrebi si lahko pomagaš z malo brezglutenske moke. Testo premaži s preostalimi 40 g mehke margarine, pri čemer pusti približno 3 cm širok rob, ki ga pred zvijanjem premažeš z vodo. Margarino enakomerno posuj z mešanico sladkorja in cimeta ter testo previdno zvij v rolo, začenši z daljše strani.
Rolo nareži na približno 2–3 cm debele rezine in cimetove zvitke razporedi po pekaču, obloženem s peki papirjem. Pusti jih počivati še 30 minut. Medtem segrej pečico na 180 °C (ventilatorsko) ali 200 °C (zgornje/spodnje gretje) ter v pečico postavi posodo z vodo.
Cimetove zvitke peci približno 13 minut.

Nasvet:
Najboljši so še mlačni. Lahko jih napolniš tudi s pudingom in rozinami, sesekljanimi oreščki, oreščkovim namazom ali s koščki čokolade in banane. Po želji jih lahko tudi preliješ s sladkornim prelivom (frostingom).

Hranite v hladnem in suhem prostoru.

 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.