Zdravi velikonočni muffini

Sestavine:
  • 180g pšenične polnozrnate moke Podgrajšek
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • ½ čajne žličke himalajske soli
  • 1 čajna žlička cejlonskega cimeta
  • 1 čajna žlička izvlečka vanilije
  • 60 ml javorjevega sirupa
  • 80g kokosovega olja
  • 40g rastlinske alternative jajcem za uporabo pri peki
  • 80ml mandljevega napitka brez sladkorja
  • 180g rozin
Sestavine za preliv:
  • 80 g pšenične polnozrnate moke Podgrajšek
  • 2 čajni žlički vode
Priprava:
Pečico predhodno segrejemo na 160°C. Pekač za muffine obložimo s papirčki za peko.

V večji posodi zmešamo moko, sol, cimet in pecilni prašek – suhe sestavine. Nadomestek za jajca pripravimo po navodilih na embalaži.
V drugi posodi zmešamo mokre sestavine – mandljev napitek brez sladkorja segrejemo in vanj vmešamo kokosovo olje, da se raztopi. Dodamo izvleček vanilije, javorjev sirup in nadomestek za jajca. Mokre sestavine primešamo k suhim, narahlo vmešamo še rozine.

Z žlico napolnimo papirčke za muffine. Pečemo 45 minut v predhodno ogreti pečici. Ko so pečeni, jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.

V manjši posodici zmešamo 80g moke in vode. Mešamo, dokler ne dobimo enotno zmes. Prestavimo v pipeto z luknjico ali pa v vrečko za dekoriranje. Okrasimo maffine ter jih postrežemo.

 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.