Velikonočni sladki kruh

Sestavine:
  • 350g pšenične polnozrnate moke Podgrajšek
  • Ščepec himalajske soli NaturGreen
  • 1 zavojček suhega kvasa Biovegan
  • 50g kokosovega sladkorja NaturGreen
  • 50g rozin Rapunzel
  • 50g narezanih lešnikov
  • 125g zmehčane Alsan margarine
  • 60g rastlinske alternative jajcem za peko
  • 4 žlice mandljevega napitka brez sladkorja
  • 50g kapljic iz temne čokolade

Priprava:
Pekač premažemo z maslom in narahlo posujemo z moko.

Moko stresemo v posodo in dodamo ščep soli. Vmešamo suh kvas, kokosov sladkor, rozine, lešnike in limonino lupinico.

Na sredini naredimo jamico in dodamo prej pripravljen nadomestek za jajca, 100g masla in 4 žlice mandljevega napitka. Dobro premešamo in gnetemo 5 minut, da dobimo elastično testo. Če je testo presuho, po potrebi dodamo mandljev napitek.

Testo prestavimo v posodo za vzhajanje, ga še 5 minut gnetemo in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo vzhajati nekje na toplem vsaj eno uro oziroma dokler ne podvoji svoje količine. 

Ko je testo vzhajano, ga še enkrat pregnetemo ter vmešamo kapljice iz temne čokolade. Testo prestavimo v pekač, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati še 30 minut. 

V času, ko testo vzhaja segrejemo pečico na 180°C. Preostanek masla raztopimo in premažemo testo.  Pečemo 40 - 45 minut, dokler ni zlato rjavo zapečen. Dekoriramo po želji. 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.