kontaktirajte nas
04 59 57 033
info@mamaterra.si

EcoMil

EcoMil

Ecomil je vodilni evropski proizvajalec kakovostnega ekološkega mandljevega mleka. Vsi naši proizvodi so certificirano ekološki, brez mleka, brez laktoze in živalskih sestavin.  

loading artikli se nalagajo
Vsi artikli so prikazani.

Naša zgodba: EcoMil, pionir mandljevega mleka

Podjetje Nutriops je prvi evropski proizvajalec, ki je tržišču predstavil mandljevo mleko (v prahu in tekoči obliki). Delovati smo začeli leta 1991, ko smo želeli izboljšati tradicionalni španski recept mandljevega napitka, narejenega iz mandljeve paste ter vode in pogretega pred pitjem. Naši ustanovitelji podjetja so razvili inovativen sušilni proces, s katerim so iz mandljeve paste dobili mandljev prah, ki se zlahka topi v vroči ali hladni vodi in tvori odlično instant mandljevo mleko. Proizvod smo sprva prodajali zeliščnim trgovinam in trgovinam z zdravo prehrano.

Takojšnji uspeh mandljevega mleka v prahu je definiral glavne temelje naše Ecomil blagovne znamke. Odločili smo se, da bomo razvijali zdravju prijazne in hranljive napitke iz ekološko pridelanih sestavin, brez laktoze, kot alternativo kravjemu mleku in upoštevajoč potrebe vegetarijancev in veganov.

V sredini 90. let prejšnjega stoletja smo bili ponovno pionirji prvega mandljevega mleka v tetrapaku z daljšim rokom uporabe.

Danes je Ecomil vodilni evropski proizvajalec kakovostnega ekološkega mandljevega mleka. Izvažamo ga v preko 50 držav po svetu. Vsi naši proizvodi so certificirano ekološki, brez mleka, brez laktoze in živalskih sestavin.   

Predanost kakovosti

V Nutriops podjetju skrbimo za visoko kakovost naših izdelkov in verjamemo, da kvaliteto lahko ves čas izboljšujemo.

Skrbno izbrane surovine, stroga pravila proizvodnje, popolna sledljivost in kontrola skozi celotni proces izdelave po HACCP sistemu zagotavljajo kar najboljšo kakovost naših izdelkov. S strogim kontrolnim sistemom kakovosti zagotavljamo tudi trditve, da so naši izdelki brez laktoze, glutena in sladkorja.

Naša proizvodnja

Naši procesi proizvodnje spoštujejo kakovost sestavin in nam dovoljujejo, da proizvajamo hranilno optimizirane končne proizvode. 

Izdelava mandljevega mleka v prahu:

  1. korak: skrben izbor premium španskih mandljev, vključno s sorto Marcona.
  2. korak: mandlji so delno razmaščeni s procesom hladnega stiskanja, v katerem dobimo moko.
  3. korak: iz sestavin, mešanih z vodo, s posebnim postopkom pripravimo instant mandljevo mleko v prahu.

Izdelava mandljevega mleka v tetrapaku

1. in 2. korak sta enaka kot pri izdelavi mandljevega mleka v prahu.

3. korak: sestavine zmešamo z vodo, homogeniziramo in pri zapakiranju v tetrapak embalaže steriliziramo z UHT postopkom.

Ekološka naravnanost

Pri Nutriopsu želimo pustiti ekološki pečat s ponudbo rastlinskih napitkov, proizvodi iz ekološke pridelave in stremenju k čimbolj ekološkim pakiranjem.

Rastlinska prehrana

Naš cilj je nuditi rastlinske proizvode, ki spoštujejo okolje. Izbira vegetarijanske in veganske prehrane prispeva k boljšemu planetu. Pridelava rastlinske hrane namreč sprošča manj ogljikovega dioksida in tako na ta način pušča svoj ekološki pečat. Na primer, živinoreja proizvaja desetkrat več ogljikovega dioksida kot proizvodnja zelenjave. Prav tako kozarec kravjega mleka proizvede petkrat več ogljikovega dioksida kot kozarec rastlinskega mleka.

29. maja 2014 smo se registrirali pri VeganSociety.com. Vsi Ecomil izdelki tako nosijo veganski certifikat Vegan in so del velike Vegan družine.

Vegan Society Product Logo (Green) no background

Ekološka pridelava

Pri Ecomilu proizvajamo ekološke izdelke, saj spoštujemo naravo in okolje. Vsi naši izdelki so narejeni iz sestavin iz ekološke pridelave in ne vsebujejo kemičnih gnojil, pesticidov in gensko spremenjenih organizmov. Vsi naši izdelki so kontrolirani in certificirani v skladu z Evropsko zakonodajo (EC 834/2007).

AB_UE

Poraba manj embalaže z uživanjem napitkov v prahu

Z našim Ecomil mandljevim mlekom v prahu prispevamo k porabi manjše količine embalaže (napitki v prahu so namreč koncentrirani). Povedano drugače, z eno pločevinko mandljevega napitka v prahu lahko naredite približno 4 ali 5 tetrapakov mandljevega mleka. To seveda pomeni manj embalaže in manj prevoza.

Frisa BG web

Recikliranje

Naše tetrapak embalaže so 100% primerne za recikliranje. Stopnja recikliranje je seveda odvisna od zbiranja in reciklirne infrastrukture posamezne države.

reciclaje

FSC (Forest Stewardship Council http://www.fsc-uk.org/)

Uporabljamo tetrapake, certificirane iz strani FSC združenja. Ta neodvisna organizacija zagotavlja, da papir, ki se uporablja pri proizvodnji tetrapakov, prihaja iz gozdov, ki jih upravljajo odgovorno in trajnostno.  

FSC-LOGO

Bisfenol A in ftalati

Zagotavljamo, da naša embalaža ne vsebuje Bisfenola A in ftalatov in je v skladu z aktualno evropsko zakonodajo.

BPA_free_logo

Vaše zdravje, naša skrb!

Pri Ecomilu se vsak dan trudimo za razvoj kakovostnih napitkov, primernih za vsakodnevno uporabo. Mandljevi napitki so narejeni iz premium španskih mandljev in imajo številne prehranske prednosti.

Rastlinski izvor

Vsi naši napitki so 100% rastlinski in ne vsebujejo sestavin živalskega izvora. Primerni so tako za vegetarijance kot tudi vegane.  

Brez laktoze

Ecomil napitki so brez laktoze in tako primerni za vse, ki imajo laktozno intoleranco.

Brez glutena

Ecomil mandljevi napitki so brez glutena in tako primerni za ljudi, ki so alergični na gluten (edina izjema je Ecomil mandljev muesli napitek s kalcijem).

Brez sladkorja in nesladkan

Pri Ecomilu nudimo dva nesladkana mandljeva napitka v tetrapaku – mandljev napitek brez sladkorja 1L in mandljev napitek brez sladkorja s kalcijem 1L. Za oba napitka lahko trdimo, da ne vsebujeta sladkorja, saj ga vsebujeta manj kot 0.5g na 100ml ali 100g. Prav tako ne vsebujeta nobenega dodanega sladila. Seveda pa oba napitka vsebujeta naravno prisotne sladkorje (0.1g na 100ml ali 100g).

Nizek glikemični indeks

V Ecomilovi ponudbi najdete tudi ekološke mandljeve napitke z agave sirupom, naravnim sladilom z nizkim glikemičnim indeksom.

Nizka vsebnost natrija ali soli

Ecomil ekološki mandljevi napitki vsebujejo malo natrija ali soli. V skladu z evropsko zakonodajo No 1924/2006, vsebujejo manj kot 0.12g natrija oziroma manj kot 0.3g soli na 100ml oz 100g.

Mandljevi napitki in otroci

Ecomil mandljeve napitke priporočamo tudi otrokom. Imajo namreč dober okus, so lahko presnovljivi in so hranilno bogati. Priporočamo jih kot dodatek uravnoteženi in raznoliki prehrani otrokom od 1. leta starosti naprej.

Prijavite se na enovice in bodite na tekočem z novostmi!
Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2014 Mamaterra. Vse pravice pridržane.