Mineral poletja - MAGNEZIJ

Naše telo potrebuje okoli 300 – 400 mg magnezija na dan, odvisno od spola, starosti in prehrane. Pri določenih skupinah ljudi, kot so nosečnice, doječe matere, športniki, diabetiki, bolniki s srčnimi obolenji, starejši, ljudje s slabo prebavo in težavami s črevesjem je dnevna doza po tem mineralu večja.
 

Magnezij prispeva k:

- Zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
- Delovanju živčnega sistema
- Ohranjanju zdravih kosti in zob
- Delovanju mišic
- Ravnotežju elektrolitov
- Sproščanju energije pri presnovi
- Normalnemu psihološkemu delovanju
- Pomaga pri prebavi – pri težavah z zaprtjem
 
Magnezij je posebej priporočljiv za posameznike, ki so izpostavljeni fizičnemu naporu in duševnemu stresu. Prav tako je super izbira za tiste, ki imate v teh vročih poletnih dneh težave z občutkom težkih nog.
Nepogrešljiv je pri športnih aktivnostih, saj se magnezij, tako kot vsi drugi elektroliti, izloča s potenjem in z urinom, zato se potrebe po njem povečajo. Telo najprej uporabi lastne zaloge, zato se lahko posledice pomankanja magnezija (npr. nočni krči) pojavijo z manjšim zamikom. Do pomankanja magnezija pa lahko pride tudi zaradi določenih fizioloških stanj, kot so driska, bruhanje, sladkorna bolezen ali težave s ščitnico.

Pomankanje magnezija se kaže kot vznemirjenost in anksioznost, sindrom nemirnih nog, težave s spanjem, razdražljivost, slabost in bruhanje, motnje srčnega ritma, zmedenost, mišični krči in šibkost, hiperventilacije, nespečnost, slaba rast nohtov, PMS simptomi,…
Ker telo samo ne more proizvesti magnezija moramo poskrbeti, da ga vnesemo v zadostnih količinah.

Zato vam v Mamaterri vse magnezije iz naše ponudbe, do vključno 27.7.2022, ponujamo z 12% popustom.

Izbirate lahko med različnimi oblikami magnezijev in sicer:

BetterYou Magnezijevo olje Original

Gre za pršilo z magnezijevim kloridom, ki se nanaša na kožo, kjer se neposredno, takoj absorbira v celice. Magnezij, ki se nanese neposredno na kožo, se absorbira v zelo propustno povrhnjico in nato v žile in mišice pod njo.

Magnezijev losjon Sleep Junior Better You

Losjon je primeren za malčke po dopolnjenem 1.letu starosti. Losjon se nanese na katerikoli del telesa in se temeljito vtre, saj se s tem močno poveča absorpcija. 5 ml (čajna žička) losjona vsebuje najmanj 37 mg magnezija.

Magnezijev citrat v prahu Viridian

Zagotavlja visoko stopnjo absorpcije. ½ čajne žličke zamešate v vodo ali sok.

Magnezijev citrat v prahu Live&Love

Gre za visoko kvalitetno organsko obliko magnezija, ki jo organizem sprejme lažje kot ostale oblike magnezija. Je popolnoma topen v vodi in brez značilnega okusa.

Nigari – magnezijev klorid

Mineral, pridobljen z izparevanjem morske vode. Dragocen je zaradi svojih izjemnih lastnosti, ki krepijo zdravje, vitalnost, zavirajo procese staranja in preprečujejo infekcije. Lahko ga uporabljate za pripravo napitka z magnezijevim kloridom ali pa si iz njega naredite olje za nanos na kožo.

Aktiven magnezij Viridian

Vsebuje 3 oblike magnezija (oksid, citrat, bisciglinat). Odlična kombinacija za pokritje potreb po magneziju – ena kapsula vsebuje 300mg aktivnega magnezija.

Magnezij z B6 in žafranom Viridian

Je odličen za uravnavanje PMS simptomov, dodatek žafrana pa deluje proti nihanju razpoloženja in rahli depresiji (sploh ob menstruaciji, ko padejo hormoni). Zagotavlja 300mg aktivnega magnezija.

Magnezijev kompleks Naturtreu

Magnezijev kompleks vsebuje kar 4 vire magnezija, ki omogočajo počasno naravno sproščanje.

Magnezijev citrat G&G

Gre za lahko prebavljiv in in biološko razpoložljiv magnezij, zahvaljujoč njegovi višji ravni absorpcije.


 

Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.