kontaktirajte nas
04 59 57 033
info@mamaterra.si

Tropicai

Tropicai

Spoznajte čudoviti kokos!

Tropicai podjetje deluje od leta 2004 in je pionir visoko kakovostnih ekoloških izdelkov iz kokosa. V naši ponudbi najdete deviško kokosovo olje, kokosovo moko, kokosov čips, kokosov sladkor, kokosovo sladilo ter kis kokosovih cvetov.

Za ta izbor ni na voljo nobenega artikla.

loading artikli se nalagajo
Vsi artikli so prikazani.

Naša zgodba – svet kokosa

Tropicai ime našega podjetja spominja na tropske regije - na morje, sonce in plažo. Zato ni presenetljivo, da se pri nas vse vrti okoli kokosa oziroma drevesa življenja, kot nekateri ljubkovalno imenujejo kokosovo palmo.

Ustanoviteljica našega podjetja je bila prav tako navdušena nad kokosovimi palmami – njihovimi sadeži in cvetovi,  ki vse od začetka naše zgodbe domačinom tropskih regij v Aziji predstavljajo odličen vir energije, med drugim pa odpirajo tudi popolnoma nov svet kokosovih specialitet za gurmane.

Danes Tropicai blagovna znamka predstavlja visoko kakovostne, ekološke kokosove specialitete iz pravične trgovine. Naši izdelki v zahodnjo kuhinjo lahko prinesejo nekaj eksotičnosti. Poleg tega pa Tropicai izdelki pomagajo številnim družinam na Filipinih in Salomonovih otokih, da se ti lažje preživljajo.   

Tropicai beseda izvira iz grščine in pomeni »pravi način za spremembo«.  Besedo povezujemo z načeli našega dela, s katerimi pomagamo spremeniti življenja naših proizvajalcev, njihovih družin in njihove skupnosti.  Prizadevamo se za:

  • Dolgoročno sodelovanje z našimi dobavitelji in poslovnimi partnerji
  • Za pravično trgovino
  • Razvoj izdelkov in distribucijo kokosovih specialitet z dodano vrednostjo v državah porekla.

Naša želja je ponuditi visoko kakovostne kokosove izdelke za poznavalce in s tem pomagati lokalnim kmetom do rednega dohodka in sočasno do boljših delovnih pogojev.

Vsakič, ko obiščemo naše proizvajalce na Filipinih, se posvetimo delavcem, saj so ravno njihove veščine in predanost odgovorni za izjemno kakovost Tropicai izdelkov.  

Izdelki iz pravične trgovine

Pod izdelke pravične trgovine spadajo sledeči Tropicai kokosovi izdelki iz Filipinov – deviško kokosovo olje, kokosova moka in kokosov čips. Z vsakim nakupom ekoloških izdelkov iz pravične trgovine pri naših Filipinskih dobaviteljih  gre 3% partnerskemu skladu, ki se porablja za socialni, ekonomski in okoljski razvoj.

Naši partnerji iz Salomonovih otokov proizvajajo čisto in hladno stiskano kokosovo olje v roku 1 ure po odprtju kokosovega oreha. Proizvajanje kokosovega olja je v rokah lokalnih kmetov in tako omogoča stalni vir dohodka za številne družine. Ti zato sedaj živijo v boljših pogojih.

Certifikati

Naše ročno narejeno, aromatično deviško kokosovo olje nosi sledeči logo:

Naši izdelki nosijo ekološki certifikat, certifikat pravične trgovine in Kosher certifikat.

Prijavite se na enovice in bodite na tekočem z novostmi!
Izdelava spletne trgovine Degriz
© 2014 Mamaterra. Vse pravice pridržane.